sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Lieto Gravel Tour 2017 / 200km Fantom Extreme

Viime vuotinen LGT jäi väliin muiden menojen vuoksi, mutta tällä kertaa pääsin itsekkin mukaan.
Tapahtuman järjestäjänä toimi Team Velo Cycling.
Itse olin toisena vetäjänä, pääjehuna luonnollisesti itse Fantom, tapahtuman pisimmällä ja kovavauhtisimmalla 200km Fantom Extreme matkalla. Menopeliksi olin valinnut oman maasturin, eli Spessun Epic HT Pro:n. Vaikka ilma olikin mitä parhain, kiitos TVC, niin on kuitenkin syksy joten ihan kesäkamoilla en viitsinyt lähteä pitkään päivään. Päälle valikoitui Enduran Pro SL sarjan lyhyet ajohousut ja liivi. Alle pitkä ajopaita. Taskut tietysti täynnä patukoita ja geelejä;) Liivi on kyllä ehdottomasti paras asuste näihin keleihin!

Pitkälle matkalle ei ollut tungokseksi asti väkeä, kasassa oli kuitenkin kuusi kovaa ajomiestä ja se riittää. Heti lähdöstä kävi selväksi että matkavauhti tulisi olemaan napsun tai kaksi suunniteltua kovempi, mutta mikäs siinä. Fantom ja kovimmat kuskit tekivät kovaa duunia joukon kärjessä, itse ajoin hyvässä peesissä muutamaa lyhyttä vetovuoroa lukuunottamatta. Kovat on kovia!
Pitkää matkaa piristi huoltopisteet, joita oli kaksi kierroksella. Tarjolla oli suklaata, keksejä, lihapullia, suolakurkkua, rusinoita ja tietysti mehua ja vettä. Voin kertoa että maistui aika hyvin!

200km meni lopulta yllättävän "nopeasti" ja hyvävoimaisesti. Keskinopeus oli lopulta rapiat 31kmh, mikä alkaa olla maasturille aika hyvä vauhti. Etenkin noin pitkälle siivulle. Hyvän peesin turvin homma oli itselle juurikin sopiva, ajamaan joutui mutta en tummunut täysin.

Hieno tapahtuma josta isot kiitokset järjestäjille ja ajomiehille joiden kanssa sain matkan taittaa.


Peace wheelie! Kuva: Samu Laine

200km Fantom Extremen ajomiehet. Kuva: Samu Laine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti